Waarom Friesland?

Hoe heeft Friesland dit gekregen?

Leeuwarden werd verkozen boven de andere vier geselecteerde steden Den Haag, Utrecht, Maastricht en Eindhoven. De hoofdstad van de eigenzinnige provincie Friesland wist de internationale jury voor zich te winnen met een eenvoudig maar onweerstaanbaar concept: authenticiteit, Leeuwarden benadrukte vooral haar eigen identiteit en onbespoten regionale karakter.

Leeuwarden presenteerde zich in feite als niet meer dan de grootste van Elfsteden, die samen de overwinning hadden behaald. Met die Elfsteden, bekend van tochten op o.a. de schaats en de fiets, zette Friesland zich als provincie in de etalage. Vanaf 2018 zal Friesland echter ook de eleven-fountains hebben, die het het karakter en de geschiedenis van de betreffende Elfstedenstad weergeven. Vooral het idee om met de evenementen iets blijvends achter te laten deed menig jury-hart sneller kloppen.

   

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Tweets

  Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

  Openingstijden

  Receptie
  Maandag t/m Zaterdag van 09:00-12:30 en 13:00-17:00 uur