Sneek

De Sneekweek en de Waterpoort

Vanwege de mooie versierde Waterpoort uit 1613 wordt Sneek ook wel de Waterpoortstad genoemd. Sneek geniet internationale bekendheid als het watersportparadijs van Nederland. Zelfs niet-watersporters weten daarover mee te praten! De “Sneekweek” is een begrip en het starteiland op het Sneekermeer trekt talloze vakantiegangers. In deze week worden naast de start met een vlootschouw en de internationale zeilwedstrijden op het Snekermeer, ook veel activiteiten georganiseerd zoals muziekoptredens, markten, kermis en terrasjes met veel live-muziek.

Sneek, een bezoekje waard

Naast een waterportparadijs is Sneek een geliefd winkel- en uitgaanscentrum. Mocht u meer geïnteresseerd zijn in een stadswandeling, dan mag u het Fries Scheepvaartmuseum niet overslaan. Hier wordt de ontwikkeling en historie van de Friese scheepvaart, watersport en scheepsbouw en de regionale woon- en leefcultuur van koop- en schipperslieden uit vroegere eeuwen uitgebreid verbeeld.

Terug naar omgeving overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m zaterdag van 09:00-17:00 uur