Routes

Naar hartelust wandelen, fietsen, en varen!

Het gebied rondom Koudum is een aaneenschakeling van weidse landschappen om de talloze meren, vaarten en sloten, een prachtig bosgebied, ingesloten door de IJsselmeerdijk. Daarnaast zijn er tientallen kleine en iets grotere, vaak pittoreske dorpen en steden. Je kunt hier eindeloos wandelen, fietsen en varen!

(Sportief) wandelen in een prachtige omgeving

In Friesland liggen de dorpjes vaak op wandelafstand van elkaar en via een groeiend netwerk aan wandelpaden maakt u op een actieve manier kennis met een uniek stukje Nederland. Hiernaast treft u verschillende wandelroutes aan, deze  bieden  u de mogelijkheid om een prachtig gebied van Zuidwest-Friesland te beleven en te ontdekken. Welke wandeltocht u ook kiest , u beleeft de oorspronkelijkheid van het Friese platteland want met wandelen kunt u letterlijk even stilstaan bij bezienswaardigheden, monumenten of natuur die u op uw pad tegenkomt.  U kunt eindeloos wandelen over dijken, kerkpaden, swalkerspaden en boerenlandpaden waar u heerlijk kunt uitwaaien midden in de weilanden op  eeuwenoude Friese dijken en wegen.

Heerlijk fietsen

Friesland is meerder malen uitgeroepen als de beste fietsprovincie van Nederland. Bovendien heeft Regio Zuidwest-Friesland heeft het langste fietspadennet per vierkante kilometer van Nederland en diverse pontjes zetten u over wanneer het water een blokkade vormt op uw tocht. In het menu hiernaast en op de receptie van De Kuilart vindt u diverse fietsroutes.

Voor mooie fietstochten is er een fietsroutenetwerk opgezet. Het fietsroute-netwerk is een eenvoudig systeem waarmee u zelf eindeloos routes kunt maken. Via genummerde borden fietst u van knooppunt naar knooppunt waarbij u zelf de lengte en route kunt bepalen. Bij ieder knooppunt staat een informatiebord met de overzichtskaart voorzien van toeristische informatie. Voor u hebben we alvast een aantal routes uitgestippeld.

Friesland, watersport mekka

Het gebied rondom Koudum ligt midden in het watersport hart van Friesland. Je kunt hier eindeloos varen, want in deze hoek van Friesland vind je grote Friese meren en bekende watersport dorpen. Bij de watersportwinkel van De Kuilart kunt u vragen naar de diverse mooie routes. Of bekijk in het menu hiernaast voor een aantal uitgewerkte vaarroutes.

Naar omgeving overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Zondag t/m donderdag van 09:00-18:00 uur Vrijdag & zaterdag van 09.00-20.00 uur