Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa.

Dit nationaal Nederlands evenement met als epicentrum Leeuwarden en de provincie Fryslân.” Een jaar lang mogen we laten zien hoe wij Friezen het leven vieren.

Culturele Hoofdstad 2018

De culturele hoofdstad van Europa is een aansprekend internationaal en cultureel kunstevenement in Europa. Jaarlijks worden één of meerdere steden uit verschillende landen gekozen voor culturele hoofdstad van Europa. Voor 2018 mochten Nederland en Malta een Europese Culturele Hoofdstad aanwijzen. Na Amsterdam in 1987, was het Rotterdam in 2001 en volgend jaar mag Leeuwarden zich een jaar lang culturele hoofdstad van Europa noemen.

Oldehoven - Leeuwarden culturele hoofdstad 2018 Blokhuispoort Informatie centrum Leeuwarden 2018

Hoe heeft Friesland dit gekregen?

Leeuwarden werd in verkozen boven de andere vier geselecteerde steden Den Haag, Utrecht, Maastricht en Eindhoven. De hoofdstad van de eigenzinnige provincie Friesland wist de internationale jury voor zich te winnen met een eenvoudig maar onweerstaanbaar concept: authenticiteit, Leeuwarden benadrukte vooral haar eigen identiteit en onbespoten regionale karakter.

Leeuwarden presenteerde zich in feite als niet meer dan de grootste van elf steden, die samen de overwinning hadden behaald. Met die elf steden, bekend van tochten op o.a. de schaats en de fiets, zette Friesland zich als provincie in de etalage. Vanaf 2018 zal Friesland echter ook de eleven-fountains hebben, die het het karakter en de geschiedenis van de betreffende Elfstedenstad weergeven. Vooral het idee om met de evenementen iets blijvends achter te laten deed menig jury-hart sneller kloppen.

Leeuwarden brengt de titel ‘Iepen Mienskip’!

Het thema 'Iepen Mienskip' (open gemeenschap) is het initiatief van Leeuwarden2018.nl en verbindt toeristen en ondernemers met elkaar. Open en vriendelijk voor buitenlandse kunstenaars en toeristen, die er een hechte en oprechte gemeenschap zouden aantreffen.

Maar ook het van onderop en in open verbinding met de wereld, samenwerken aan een betere wereld. Dat van onderop samenwerken zien we terug in alle projecten van het programma van 2018 door de betrokkenheid van allerlei individuen, verenigingen, organisatie en bedrijven.

11Fountains-Leeuwarden-Friesland-2018 Evenementen LF2018

Het programma van LF2018

Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 is zeker een must voor alle toeristen. De bruisende stad als decor en fraaie weidse provincie staan garant voor verrassende projecten, evenementen en festivals. Vanuit de Stichting Culturele Hoofdstad 2018 zullen minstens 40 grote culturele evenementen worden georganiseerd. Een programma van groot tot klein. In Leeuwarden, maar ook in de rest van Friesland.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Leeuwarden-Fryslân 2018? Houdt de officiële website van Leeuwarden - Culturele Hoofdstad 2018 in de gaten of geef u op voor de digitale nieuwsbrief. Zo krijgt je gemakkelijk een goed overzicht van al het nieuws en alle activiteiten die te maken hebben met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Vragen?

Belangstellenden kunnen het beste terecht voor informatie in de Blokhuispoort op het Blokhuisplein 40 in Leeuwarden. Dit informatiecentrum blijft heel 2018 geopend. Of bekijk de veel gestelde vragen online.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Tweets

  • KOM DIT WEEKEND NOG NAAR IT SKIPPERSHÛS -Laatste kans voor een heerlijk diner in het oude restaurant -Herinneringen… ,
  • Laat de vakantievoorpret beginnen! Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen en prijzen of lekker vakantie inspirat… ,

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m Zaterdag van 09:00-12:30 en 13:00-17:00 uur