Friese Elfsteden

Negen van de Friese elf steden op kleine afstand van Koudum
Koudum ligt in een toeristisch gebied, een ideaal vakantiegebied in de regio Zuidwest Friesland. Deze regio biedt volop vakantieplezier voor iedereen. Op een relatief kleine oppervlakte treft men een zeer gevarieerd landschap aan, met de bossen van Gaasterland, de bekende Friese Meren (Heegermeer en de Fluessen) en groene weilanden met de zwart-wit bonte koeien. In dit landschap liggen prachtige historische steden en dorpen, met op redelijke afstand negen van de Friese elfsteden.

De Friese elf steden
De sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart zijn in de Friese elf steden overal zichtbaar. Elke stad heeft haar eigen charme, en ook de grootte verschilt: Sloten telt 900 inwoners, Leeuwarden heeft er meer dan 90.000. Alle elf steden bezoeken is Friesland pas écht beleven. Het weer staat schaatsen vaak niet toe, maar minstens zo bijzonder is de route te voet, fietsend, varend of met de auto af te leggen. Dankzij de rijke historie zijn er vele bezienswaardigheden in deze steden. Lees over de elfsteden via het menu hiernaast.

Naar omgeving overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Zondag t/m donderdag van 09:00-18:00 uur Vrijdag & zaterdag van 09.00-20.00 uur