Makkum

De 12e stad van Friesland?

Makkum zou zonder twijfel de 12e stad kunnen zijn in de provincie Friesland. Makkum heeft een stedelijke structuur uit de eerste helft van de 17e eeuw met statige koopmanshuizen en rijk versierde woningen. Door haar ligging aan de kust was Makkum van oudsher een haven- en vissersplaats en het centrum van de aardewerkindustrie. Er waren o.a. steenfabrieken, panwerken, hout- , olie-, papier- en pelmolens, scheepswerven en meer dan 100 kalkovens. Komt u om te relaxen, dan kunt u terecht om het strand van Makkum voor een heerlijk dagje strand.

Centrum van de aardwerkindustrie

De grote scheepvaartactiviteiten zijn door de verzanding van de Zuiderzee verdwenen, maar scheepsbouw en productie van aardewerk en tegels vormen nog steeds de belangrijkste plaatselijke industrieën. Nog altijd is Makkum beroemd om het drie eeuwen oude aardewerk van de familie Tichelaar (een “tichelaer” was een tegelschilder).

Terug naar omgeving overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m zaterdag van 09:00-17:00 uur