Interview Romke de Jong en Leffert Bakker

DSC00311Interview Romke de Jong

Romke de Jong, heeft per april van dit jaar De Kuilart verkocht. Een grote beslissing, uiteraard zijn wij nu nieuwsgierig wat zijn plannen voor de toekomst zijn. Dus voor hem een aantal vragen.  

Waarom het besluit tot de verkoop van De Kuilart?
Na zelf al 28 jaar, met mijn vrouw Hielkje, De Kuilart te hebben gerund werd het tijd voor wat anders. Ik heb De Kuilart zien groeien tot een succesvol bedrijf en voor mijn gevoel was dit het moment om tot verkoop over te gaan, aangezien ik ook nog andere dromen heb die ik wil verwezenlijken.

Het idee om De Kuilart te verkopen is al een paar jaar geleden ontstaan. Op dat moment was er ook een potentiële koper, maar kwam het uiteindelijk niet tot een verkoop. Uiteraard hebben wij ook eerst onze eigen kinderen gevraagd of zij het bedrijf willen overnemen, zij zagen een opvolging niet zitten en hebben andere plannen voor zichzelf.

Eerder heeft Ton Bleckman van It Wiid al eens aangeven dat hij belangstelling had om De Kuilart over te nemen, mocht ik geen andere koper kunnen vinden. Nadat de verkoop een paar jaar geleden niet was doorgegaan, heb ik toen weer toenadering gezocht bij de familie Bleckman. Zodoende kwamen Annelie, Wouter en Huub in beeld (de kinderen van Ton en Joke).
Belangrijk voor mij was dat het bedrijf blijft voort bestaan. En in de familie Bleckman heb ik een koper gevonden waar ik zelf ook een goed gevoel bij heb. De Kuilart wordt voortgezet in dezelfde lijn, zoals ik dit samen met Hielkje ook heb gedaan.

Wat zijn nu je plannen?
Tot de herfst van 2015 blijven Hielkje en ik betrokken als beheerder van De Kuilart. Voor een goede overname zal ik Annelie, Wouter en Huub begeleiden en adviseren. Deze rol als ‘coach’ en ‘adviseur’ zal ik ook in de toekomst blijven vervullen voor andere bedrijven. De uitdaging is om bedrijven die in de problemen zitten verder te helpen. Ik wil hen helpen door middel van coachen, het bedrijf ‘gezond’ te maken en daarna evt. te behouden of te verkopen. Momenteel ben ik hier al erg druk mee.
Daarnaast heb ik ook twee grote passies, het skûtsjesilen en het rijden op de vrachtauto.

Het skûtsjesilen op mijn skûtsje de Grytsje Obes, zal ik ook met veel plezier blijven doen voor De Kuilart. En het rijden op de vrachtauto, werkt voor mij als pure ontspanning.

Wat ga je het meeste missen aan De Kuilart?
Natuurlijk zal ik De Kuilart zelfgaan missen. En dan vooral de sfeer op het park, het personeel, de gezelligheid van de mensen en mijn dagelijkse praatjes in de horeca.

 

leffertInterview Leffert Bakker

Leffert Bakker, voor vele gasten het vaste gezicht van de technische dienst van De Kuilart, gaat na 25 trouwe dienstjaren per september 2015 afscheid van ons nemen.

 Hoe ben je bij De Kuilart terecht gekomen?
In 1990 ben ik begonnen op De Kuilart. Voordat ik op De Kuilart kwam, was ik kraanmachinist. De Jong heeft mij destijds gevraagd of ik mee wou helpen aan de riolering op De Kuilart. De samenwerking beviel van beide kanten erg goed, waardoor ik uiteindelijk ben gebleven.

Ik kan me nog goed herinneren hoe het hier in het begin was. De eerste winter dat ik op De Kuilart werkte, was ik nog het enige personeelslid. Alleen De Jong, zat op kantoor. En wanneer hij afwezig was, werd er een briefje op deur geplakt waarop stond waar ze mij konden vinden. Dat kun je je nu helemaal niet meer voorstellen.

Wat zijn hoogtepunten geweest tijdens je tijd op De Kuilart?
Tijdens al die jaren dat ik op De Kuilart werk heb ik menig jongere mogen opleiden. Naast mijn werk op De Kuilart was ik ook een aantal jaren docent op het AOC. Wij kregen vaak stagiaires die ik in een korte periode veel heb kunnen leren. Dit heeft mij veel voldoening gegeven. Ook Auke Boschma, die inmiddels al een poos bij de technische dienst van De Kuilart werkt, heb ik destijds mogen opleiden. Hij zal nu mijn taken gaan overnemen.

Het uitbreiden en groeien van het bedrijf was ook prachtig om mee te maken. In het begin waren er bijvoorbeeld alleen maar 26 bungalows. Langzamerhand zag je steeds meer verbeteringen op het park. Er kwamen meer faciliteiten bij; een overdekt zwembad, het restaurant, de bowling, de tennisbaan, tot wat De Kuilart vandaag te bieden heeft.

Een lolletje op zijn tijd moet ook kunnen, zo ook wel eens bij gasten. Een trouwe gast die al jaren op De Kuilart komt, is de heer Bakker. Omdat hij altijd zo graag mag zwemmen, heeft hij al een aantal keren gevraagd of wij een trapje voor hem wilden maken, zodat hij makkelijk het water uit kon klimmen. Toen het zover was, hebben wij aan hem gevraagd of hij de steiger officieel wilde openen. Dus werd er een rood met wit lint gespannen, die hij door mocht knippen. Hier heeft hij veel moeite voor moeten doen, omdat wij een staalkabel door het lint hadden gedaan. Een grapje wat nog altijd ter sprake komt tijdens de koffie.

Tot slot vindt ik ook de taartenbakwedstrijd een hoogtepunt. In de winterperiode wordt er om de beurt door een collega op vrijdag een taart gebakken. Nadat we hier allemaal van gesmuld hebben, gaan we hier voor cijfers geven, en wordt er later een winnaar bepaald.

Heb je nog een boodschap voor je opvolger Auke Boschma?
Belangrijk is om als technische dienst vooruit te plannen en te organiseren; je moet minimaal altijd  4 weken vooruit denken en zodat je niet achter de feiten aan loopt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat jongeren de kans blijven krijgen op een leuke en leerzame stage bij De Kuilart. Auke zal daarin een belangrijke rol spelen als begeleider, ik zie heel graag dat hij jongeren blijft motiveren.

Omdat Leffert kind aan huis is bij De Kuilart, zal hij vast nog wel eens op de koffie komen. Leffert bedankt voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren!

Ga naar home

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m zaterdag van 09:00-17:00 uur