Interview Familie Bleckman

Een Kennismaking met de Familie Bleckman

Familie Bleckman heeft per april van 2014 De Kuilart overgenomen van familie De Jong. Een grote beslissing én uitdaging. In hun eerste jaar mogen zij direct twee onderscheidingen (Best Camping 2015 en Top Camping 2014) in ontvangst nemen. Uiteraard zijn wij nu nieuwsgierig hoe zij daar tegen aan kijken en wat hun plannen voor de toekomst zijn. Dus aan hen een aantal vragen.  

Kunnen jullie jezelf even kort voorstellen?
Huub en Annelie vertellen: Annelie is 27 jaar en heeft bedrijfskunde gestudeerd in Groningen. Daarna heeft ze een tijdje in Amsterdam gewerkt. Nu is ze full-time op De Kuilart aan het werk en woont samen met Huub in een bungalow hier op het park. Annelie zit vooral op de receptie en werkt aan de website en het reserveringssysteem. Wouter wordt bijna 25 en is begonnen aan een eindspurt van zijn master Bedrijfskunde in Groningen. Hij zal deze zomer op De Kuilart aan de slag gaan. Huub is 23 jaar en moet nog afstuderen aan de IVA. Hij moet nog punten halen in juni en dan nog zijn eindstage doen. Dit hoopt hij bij De Kuilart te mogen doen. In de tussentijd is hij hier full-time aan het werk; hij zorgt o.a. dat alles buiten gaat zoals wij dat in gedachten hebben.

Wij zijn alle drie op Camping It Wiid opgegroeid en vinden het fantastisch dat we hier op De Kuilart samen aan de slag kunnen! Het ondernemerschap spreekt ons al van jongs af aan. Wij springen elke ochtend uit ons bed omdat wij aan ons eigen bedrijf mogen bouwen. Een visie na streven en hard werken om dat te realiseren! Dat we zijn gaan ondernemen in de toeristische sector komt natuurlijk doordat het ons met de pap lepel is ingegoten. Wij vinden het leuk om onze gasten een leuke vakantie of dag te bezorgen. Bovendien zijn we zelf fanatieke watersporters wat natuurlijk ook wel helpt, om een watersport vakantiepark te willen runnen. Dat wij het alle drie leuk vinden en dat we met elkaar dit avontuur aangaan vinden veel mensen uniek. Dat beseffen wij ons soms ook wel. Wij vinden het af en toe even wennen om zakelijk gezien samen te werken, maar het is vooral hartstikke leuk om het samen te doen. Wij hebben elkaar beloofd dat we altijd blijven communiceren ook al hangen we elkaar soms even in de haren. Blijven communiceren en we gaan de uitdaging aan!

Hoe voelt dat nu Top Camping en Best Camping?
Wij zijn natuurlijk ontzettend trots. Dat wij nu de prijzen in ontvangst mogen nemen is natuurlijk een verdienste van het harde werk van de medewerkers en familie De Jong door de jaren heen. Maar dat maakt ons niet minder trots. Wij zijn blij dat wij zo'n mooi bedrijf hebben mogen overnemen. Het team van medewerkers is enthousiast en het is leuk om te zien dat iedereen hart voor de zaak heeft.

Wij zelf zijn door de prijzen alleen maar meer gemotiveerd om dezelfde lijn door te zetten. Ook beseffen wij dat met deze prijzen ook een verantwoordelijkheid komt. Wij zijn er deze winter al flink mee begonnen, maar wij zullen moeten blijven investeren en verbeteren om de mooie prijzen ook in de toekomst te verdienen. Een camping vergt nu eenmaal veel onderhoud. Wat wij vooral leuk vinden is dat de gasten de camping goed beoordelen. Daar gaat het ten slotte om: een onvergetelijke vakantie op ons park! (Heeft u ideeën over verbeteringen ten aanzien van het park? Help ons inzicht te krijgen in uw wensen door de enquête in te vullen. Maak daarbij ook nog kans op een sloep voor een dag!) 

Hoe kijken jullie tegen De Kuilart aan?
Het is een schitterend park met een unieke locatie. De vele faciliteiten en de locatie zijn wel echt de twee hoofdredenen om te geloven in De Kuilart. Echter wij kijken natuurlijk met een frisse blik en zijn ook kritisch; wij zien ook genoeg punten voor verbetering. Het is ook wel een behoorlijke uitdaging die wij zijn aangegaan. Wij zijn gelukkig nog jong en hebben er zin in dus wij hebben er het volste vertrouwen in.

Jullie geven aan dat het een uitdaging is. Wat is zo uitdagend dan?
Het is een groot en gevarieerd bedrijf en wij zijn nog jong. Alle beslissingen die wij moeten nemen zijn voor het eerst, dus dat vraagt tijd en aandacht. Natuurlijk voelen wij ons verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het park waar zoveel medewerkers en gasten aanwezig zijn. Zo sturen wij nu mensen aan die twee keer onze leeftijd hebben en hier al jaren werken. Ook maken we beslissingen welke passen bij onze visie, maar is die juist? Zo is het onderhandelen over bedragen met meerdere nullen op zich zelf nog niet zo spannend, maar of het de juiste keuze is om die investering te doen des te meer. Eigenlijk is het de grootste uitdaging om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Van vergunningen aanvragen, samen werken met elkaar en medewerkers tot nieuwe investeringen en tegelijk het bedrijf steeds beter te leren kennen.

Wat zijn jullie nu aan het doen?
De eerste investeringen die wij dit jaar hebben gedaan, zijn gebaseerd op de feedback van de gasten. Veel gasten gaven aan dat het internet niet goed werkte, dat het online boeken vaak vast liep en dat de plaatsen aan het water beter konden. Wij zijn daar deze winter druk mee bezig geweest en de verbeteringen zijn al zichtbaar. De nieuwe website is live, de werkzaamheden aan de nieuwe comfortplaatsen aan het water zijn in volle gang en KPN sluit binnenkort het glasvezel aan op het WiFi netwerk. Hopelijk hebben de gaster er deze zomer profijt van!

Een aantal andere investeringen zijn minder zichtbaar. Zo is de techniek van het zwembad geheel vernieuwd. Een dikke investering en niet direct voelbaar voor de gasten, maar wel degelijk belangrijk! Hetzelfde geldt voor het nieuwe reserveringssysteem, het online boeken kan nu in drie stappen. En wij hopen volgend jaar met kentekenherkenning de slagboom te bedienen.

Wat zijn jullie nog meer van plan?
Wij hebben nog heel wat wensen maar niet alles kan tegelijk, helaas! Het eerstvolgende wat wij gaan doen is de ontwikkeling van het nieuwe terrein. Het plan is om daar luxe chalets te plaatsen, zowel voor de verhuur als voor de verkoop. Dit voorjaar zal er meer bekend worden over de luxe chalets. Volgende winter zullen de chalets geplaatst worden. Daarnaast willen wij die winter graag de parkeergelegenheden en de entree van het park aanpakken.

En It Wiid?
Ja, daar zijn wij natuurlijk opgegroeid! It Wiid en De Kuilart lijken in grote lijnen op elkaar, maar zijn ook totaal anders als je ze van dichtbij bekijkt. Het zijn beide watersport campings, op mooie waterrijke locaties in Friesland en behoren tot het topsegment. It Wiid heeft een buitenzwembad en De Kuilart een binnenzwembad. De omgeving van It Wiid is erg geschikt voor sloepjes en bij De Kuilart waait het vaak harder, wat natuurlijk ideaal is voor fanatieke zeilers of surfers. In de jachthaven van De Kuilart liggen grotere boten, doordat het zo dichtbij de grote Friese meren en het IJsselmeer ligt. Op De Kuilart worden veel groepsactiviteiten en bedrijfsuitjes georganiseerd. It Wiid is meer af, qua beplanting, bestrating en oog voor detail. Dat laatste zullen we zeker ook na gaan streven op De Kuilart. Uiteindelijk zullen twee van ons het beheer op De Kuilart gaan doen en één van ons gaat na een paar jaar De Kuilart naar It Wiid om het over te nemen van onze ouders. Wie wat gaat doen weten we nog niet, wij kijken eerst waar iedereen goed in is en het valt vanzelf op z'n plek.

Ga naar home

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m zaterdag van 09:00-17:00 uur