Fietsroute, Tsjukemar (32 km)

Echtenerbrug is een belangrijke plaats voor de watersport. De Pier Christiaansloot, die het dorp in tweeën deelt, is de verbinding met de Kop van Overijssel. In de zomer zijn er de Dolle Bregedagen met allerlei activiteiten op en rond de brug. In de tweede week van september is er een muziekfeest waar veel bekende Nederlandse bands optreden. Ook in Sint Nicolaasga houden ze van muziek. Op de eerste donderdag van september begint het driedaagse evenement 'Sint Nykster Merke' met een optocht met grote en kleine praalwagens, showbands en muziekkorpsen. Er is dan ook kermis en er zijn optredens. Scharsterbrug heeft ook een optocht, in het eerste weekend van juni. Daaromheen zijn allerlei spelen en muziek georganiseerd. Ook al is het dorp maar klein, toch heeft het twee BN-ers voortgebracht: regisseur Steven de Jong en schaatsster Tonny de Jong.

Klik op onderstaande afbeelding voor de route en de knooppuntennummers of kijk voor meer informatie op de volgende website:
https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-tsjukemar/

Fietsroute - Tsjukemar

Terug naar omgeving overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Zondag t/m donderdag van 09:00-18:00 uur Vrijdag & zaterdag van 09.00-20.00 uur