Fietsroute, om het Sleattemer Mar (24 km)

Het dorpje Woudsend bezit een beschermd dorpsgezicht. Daarom zijn er hier ook opnames gemaakt voor de films over de Kameleon. Sloten is een van de Friese Elfsteden. Het kleine stadje maakte aanspraak op het kleinste stadje van Nederland, maar Bronkhorst in Gelderland is toch echt een stukje kleiner. Balk dankt zijn naam aan een balk over het kanaaltje de Luts. Gelukkig ligt er tegenwoordig een brug. Het Slotermeer, waar deze drie plaatsen aan liggen, is vaak een lastig punt tijdens de Elfstedentocht: er moet over geschaatst worden van IJlst naar Sloten en van Sloten naar Stavoren. Maar omdat het meer vrij laat dichtvriest en klunen of ijstransplantatie niet mogelijk is, zit er niets anders op dan te wachten op Moeder Natuur.

Klik op onderstaande afbeelding voor de route en de knooppuntennummers of kijk voor meer informatie op de volgende website:
https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-om-het-sleattemer-mar/

Fietsroute - om het Sleattemer Mar

Terug naar omgeving overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Zondag t/m donderdag van 09:00-18:00 uur Vrijdag & zaterdag van 09.00-20.00 uur