Fietsroute, Hanzesteden (68 km)

Ondanks het feit dat Bolsward niet direct aan de Zuiderzee ligt, heeft de stad haar welvaart te danken aan de scheepvaart. Dankzij de goede verbindingen bloeide de handel er welig en daardoor kon Bolsward in 1412 toetreden tot de Hanze. Wie nu door de stad loopt ziet de welvaart uit die tijd terug. Stavoren lag natuurlijk bijzonder gunstig aan de Zuiderzee. Een prima voedingsbodem voor de groei van scheepvaart en handel en daarom kon Stavoren al in 1385 toetreden tot de Hanze. Hoe het afliep met de stad weet natuurlijk iedereen die het verhaal over de Vrouwe van Stavoren heeft gelezen... Maar ook in Stavoren zijn de sporen van de Hanzetijd terug te vinden, al zijn er niet veel gebouwen meer. Stavoren is namelijk nogal eens overspoeld en dat heeft grote schade aangericht. Zo verdween ook het blokhuis uit 1522. Nu wordt er in Stavoren een nieuwe replica van het blokhuis gebouwd.

Klik op onderstaande afbeelding voor de route en de knooppuntennummers of kijk voor meer informatie op de volgende website:
https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/rondom-de-hanzesteden-deel-6/

Fietsroute - rondom de Hanzesteden

Terug naar omgeving overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m zaterdag van 09:00-17:00 uur