Fietsroute, Friese Merenroute (31 km)

Geniet van het zicht op een groot aantal Friese meren in één fietstocht. Ook ziet u sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere scheepvaart.
U start de route in Workum, het startpunt is het NS Station Workum of parkeerplaats aan de Sudergoawei in Workum. Deze kleine stad ligt in de zuidwesthoek van Friesland en is een van de oudste stadjes van deze provincie. Vele schitterende monumenten en geveltjes staan er in rijen naast elkaar. Op een relatief klein oppervlak treft u vervolgens een zeer gevarieerd landschap met de bekende Friese meren en groene weilanden met zwart-wit bonte koeien. Onderweg ziet u ook een aantal mooie molens. U komt door de plaatsen Workum, Oudega, Heeg en Gaastmeer. Vooral Heeg biedt onderweg veel mogelijkheden om even lekker te ontspannen.

Klik op onderstaande afbeelding voor de route en de knooppuntennummers of kijk voor meer informatie op de volgende website:
https://www.fietsen123.nl/fietsroutes/nederland/friesland/workum/friese-merenroute

Fietsroute - Friese Merenroute

 

Terug naar omgeving overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Zondag t/m donderdag van 09:00-18:00 uur Vrijdag & zaterdag van 09.00-20.00 uur