Fietsroute, bos en heide (33 km)

Een afwisselende fietstocht die al het moois dat Friesland te bieden heeft combineert, u gaat het van bosrijk gebied naar weidse uitzichten over het IJsselmeer. Tussen knooppunt 23 en 16 vindt u bij Oudemirdum een uitkijktoren. Via de plaats Bakhuizen komt u bij Morra en Vogelhoek, enkele van de Friese meren. Ook hier heeft u weer een adembenemend uitzicht over het water. U fietst door de Nijemirdumerheide. In tegenstelling tot de naam doet vermoeden is hier van de heide weinig meer over, maar is het een erg afwisselend bos, zowel qua soortenrijkdom als ouderdom van de bomen. In het bos liggen twee vennetjes waarvan er recentelijk een is uitgegraven. In het bos is een grote dassenburcht aanwezig en treft u diverse broedvogelsoorten.

Klik op onderstaande afbeelding voor de route en de knooppuntennummers of kijk voor meer informatie op de volgende website:
https://www.fietsen123.nl/fietsroutes/nederland/friesland/harich/nijemirdumerheide

Fietsroute - Nijemirdumerheide

Terug naar omgeving overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m zaterdag van 09:00-17:00 uur