Vakantie aan het water in Friesland

Lekker Sneek Wintereditie & Kerstmarkt Grootzand, Sneek

Horeca-ondernemers uit Sneek bieden hun winterspecialiteiten aan het publiek aan in een gezellige winterse sfeer.

De wintereditie van Lekker Sneek is meer dan een culinair feestje. Natuurlijk draait het bij een culinair evenement om het kietelen van de smaakpapillen en dat gebeurt op koopzondag van 12:00 tot 18:00 uur dan ook in meer dan gemiddelde mate. Zowel de smaakpapillen als ook de reuk en visie van de bezoekers zullen er flink van langs krijgen.

Er hebben zich rond de twintig deelnemers aangemeld die, verdeeld over de Marktstraat en Leeuwenburg, hun geheime receptenboek van culinaire hoogstandjes, uiteraard geïnspireerd op het winterseizoen, uit de kast hebben gehaald. Dat loopt uiteen van een huisgemaakte Boerenkool met de fijnste worst ter wereld, via een winterse hors d’oeuvre met een verrassend smakenpalet tot een exquise stoofpotje van hert. En uiteraard zijn er ook kramen waar bezoekers een mok zelfgemaakte warme chocolademelk kunnen drinken of een glas Glühwein.

Maar naast eten en drinken wil het oog ook wat. En ook aan dat aspect is aan gedacht.  Onder meer in de vorm van een levende Kerststal op het Schaapmarktplein, een gratis  circus-workshop, verzorgd door Circus Salto en De Kerst-Funfare. De Kerst-Funfare bestaat uit drie muzikale Kerstmannen, herkenbaar aan hun korte broek die gegarandeerd tot min tien onderdeel uitmaakt van hun Kerstkostuum. Het Kersttrio zorgt voor veel beweging, humor en interactie! Hits en (on-)herkenbare deuntjes doorspekt met kerstliedjes. Ja, zelfs meerstemmige zang!

Lekker Sneek Wintereditie is i.c.m. met een extra koopzondag & op het Grootzand wordt de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden.
De kades van het Grootzand doen dienst als locatie voor de kerstmarkt waar rond de 50 sfeervol ingerichte kraampjes staan. U kunt kiezen uit allerlei traditionele spulletjes zoals kerstdecoraties, handnijverheid, woonaccessoires, feestelijke sieraden & kleding, speelgoed en culinaire heerlijkheden

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Zondag t/m donderdag van 09:00-18:00 uur Vrijdag & zaterdag van 09.00-20.00 uur