Vakantie aan het water in Friesland

Slachtemarathon

Vanaf het wad tot in het hart van Friesland kronkelt de Slachte: een droom van een dijk, van Oosterbierum tot Raerd, die trots uitsteekt boven het groene weide-landschap. Al sinds de middeleeuwen ligt zij daar, altijd waakzaam om het opkomende water te keren en een beschermende arm te leggen om haar bewoners. Daarna sluimert zij lange tijd, als een rustend monument.

In juli 2000 werd in het kader van Simmer 2000 voor het eerst een marathon over de oude dijk gehouden: de Slachtemarathon. Vanwege het succes van de Slachtemarathon in 2000 werd besloten om de Stichting Slachtemarathon op te richten, met als doel om iedere vier jaar een Slachtemarathon te organiseren, waarbij de deelnemers onderweg worden verrast met beeldende kunst, dans, theater en muziek.

De start of de finish voor de wandelaars en hardlopers is in Raerd of op de kruising van de Slachtedyk met de Hoarnestreek bij Easterbierrum.

https://www.slachtemarathon.nl/

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Zondag t/m donderdag van 09:00-18:00 uur Vrijdag & zaterdag van 09.00-20.00 uur