Zeilschool Friesland

Leer de basics van het zeilen in 4 dagen

Kunt u nog niet zeilen of surfen, maar zou u dat wel graag willen? Tijdens zowel de zomervakantie, Hemelvaart als Pinksteren kunt u bij Zeilschool Friesland terecht. Wij geven zowel zeillessen in een valk als een optimist. Tevens geven wij in het voor- en naseizoen cursussen, mits er voldoende deelname is. Daarnaast kunt u in de zomervakantie ook leren surfen. Gediplomeerde instructeurs leren u in vier dagen de basics van het zeilen ofwel surfen.

Optimisten cursus Zeilschool Friesland

Veel goede zeilers zijn ooit begonnen in een optimist. Want jong geleerd is immers oud gedaan! Op de zeilschool leren kinderen spelenderwijs zeilen in deze ideale leerbootjes. De minimum leeftijd is 7 jaar en een zwemdiploma is verplicht. De cursus bestaat uit 4 dagen van 2 uur. Extra aandacht besteden wij aan het leren van de basisbeginselen. Dit zijn bijvoorbeeld sturen, zeilvoering en bootbehandeling. Zo kunnen kinderen bij de Zeilschool in Friesland veilig en onder toezicht volop oefenen. Meer informatie over onze optimisten zeilschool in Friesland.

Optimisten Zeilschool Friesland        Valk Zeilschool Friesland        Surfschool Friesland

Valk cursus Zeilschool Friesland

Vanaf 12 jaar en ouder geven wij cursussen in polyvalken. Deze zeilboten hebben een gaffel en een zeiloppervlakte van 16 m². De valk is een zeer stabiele en daarmee een veilige instructie boot. De cursus bestaat uit 4 dagen van 3 uur, dus 12 uur in totaal. Tijdens de valk cursus leren de cursisten de basisprincipes van het zeilen. Zoals bijvoorbeeld optuigen, aanleggen, sturen en zeil standen. Daarnaast kunt u ook met uw eigen gezin samen in één valk lessen volgen (max. 4 personen). Meer informatie over valkzeilen in Friesland.

Surflessen Surfcenter Sudwest

Surfcenter Sudwest biedt diverse surflessen aan zoals een introductie cursus, een meerdaagse groepscursus of privé lessen. Deze lessen worden gegeven op het water van De Kuilart. Surfcenter Sudwest verzorgt hiervoor de surfplanken en pakken. Kijk voor meer informatie over surfen op de website van Surfcenter Sudwest.

Kijk voor meer informatie over zeillessen op onze watersport site. Neem contact met ons op ofwel kunt u eventueel zelf online boeken.

Online reserveren Huur een boot

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m zondag van 09:00-18:00 uur