Zeilschool Friesland

Leer de basics van het zeilen in 3 dagen
Kunt u nog niet zeilen of surfen, maar zou u dat wel graag willen? Tijdens de zomervakanties, Hemelvaart en Pinksteren kunt u bij De Kuilart terecht voor een cursus valk zeilen, optimist zeilen of surfen. Tevens worden bij voldoende deelname ook in het voor- en naseizoen lessen en cursussen georganiseerd. Gediplomeerde instructeurs leren u in drie dagen de basics van het zeilen of surfen.

Zeilcursus optimist
Veel goede zeilers zijn ooit begonnen in een optimist, immers jong geleerd is oud gedaan! Tijdens deze cursus leren de kinderen spelenderwijs zeilen in deze ideale leerbootjes. De minimum leeftijd is 8 jaar en een zwemdiploma is verplicht. De cursus bestaat uit 6 blokken van 2 uur, verdeeld over 3 dagen. Extra aandacht wordt besteed aan het leren van de basisbeginselen zoals sturen, zeilvoering en bootbehandeling. Op het eigen water van Vakantiepark De Kuilart kan veilig en onder toezicht volop geoefend worden. Klik hier voor meer informatie.

Zeilcursus valk
Vanaf 12 jaar en ouder geven wij cursussen in polyvalken. Deze zeilboten zijn gaffelgetuigd en hebben een zeiloppervlakte van 16 m². De valk is een zeer stabiele, veilige instructie boot. De cursus bestaat uit 3 blokken van 4 uur, dus 12 uur in totaal. Tijdens de valkcursussen worden de cursisten de basisprincipes van het zeilen geleerd zoals optuigen, aanleggen, sturen en zeilstanden. U kunt ook met uw eigen gezin met zijn allen in één valk (max. 4 personen). Klik hier voor meer informatie.

Surflessen
De surfcursus bestaat uit 3 lesblokken van elk 3 uur. De minimale leeftijd voor de surfcursus is 12 jaar. Deze wordt gegeven op het water van bootverhuur De Kuilart. Planken, pakken en een surfsimulator zijn aanwezig. De groepen bestaan uit maximaal zes personen. Klik hier voor meer informatie.

'Fantastische leuk camping!'

19-08-2013: De ideale camping als je van water houdt! We hadden een kampeerplaats op het nieuwe gedeelte (nog geen verlichting) waar je vanuit je plaats zo in je bootje kon stappen. Prachtig uitzicht over de weilanden en het water. Alle denkbare huurfaciliteiten voor waterliefhebbers aanwezig. Zeilbootjes, sloepen, surfplanken etc. Prima sanitairgebouw wat de hele dag door schoongehouden wordt. Toiletpapier liever in de toiletten, maar je kunt niet alles hebben....Vriendelijk personeel en een goed restaurant met een schitterend terras aan het water. Ideale uitvalsbasis om leuke dorpjes in de omgeving te bezoeken. We hebben een hele fijne vakantie doorgebracht op de Kuilart. (Familie Bonth)

Klik hier voor meer informatie over zeillessen. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen of eventueel zelf rechtstreeks online boeken via deze website.

Online reserveren Huur een boot

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m Zaterdag van 09:00-12:30 en 13:00-17:00 uur & Zondag van 11:00-16:00 uur