Daan Kruisinga, zeilinstructeur op De Kuilart!

Daan Kruisinga (29 jaar), een ervaren instructeur en alom bekend op De Kuilart. Daan is geboren en getogen in Enschede, maar zoals hij zelf al zegt: “opgegroeid op De Kuilart”. Hij kent het park namelijk al sinds 1995 toen hij hier samen met zijn ouders, die net een boot hadden gekocht, op De Kuilart kwam. Voor hun een kindvriendelijke locatie om de boot neer te leggen. Vanaf 2001 is Daan bij De Kuilart gaan werken als zeilinstructeur en tot op heden doet hij dat nog steeds, met veel plezier. Dit wel in combinatie met zijn baan als trainer/coach en trainers coördinator bij verschillende hockeyclubs in Overijssel. Aangezien hij dit doet als ZZP’er kan hij dit nog altijd goed combineren met de zomers op De Kuilart als instructeur.

Watersport is voor hem een passie die uiteraard ontstaan is door de boot die zijn ouders hadden gekocht en dit is ook de reden dat hij gekozen heeft om als instructeur aan het werk te gaan. Het geven van de zeillessen vindt hij een stukje ontspanning maar ook leerzaam, voor zowel hem als de gasten. “Het is enorm leuk om mijn passie te laten zien en daardoor gasten iets te leren en de kennis te geven van de watersport”. Wat het ook erg leuk maakt is dat ieder zijn eigen verhaal of beweegreden heeft om iets op het water te gaan doen.

Dit geldt ook voor alle nieuwe instructeurs die ook dit jaar bij De Kuilart komen om les te geven. Een moment dat alle instructeurs kennismaken met elkaar is het instructeursweekend. Een weekend waarin ze de inhoud van lessen bespreken en zorgen dat iedereen op één lijn zit en uniform te werk gaat. Naast dat ze zich op deze manier voorbereiden op de zomer is het uiteraard ook leuk elkaar weer te zien of kennis te maken met nieuwe gezichten.

In de jaren dat Daan op De Kuilart heeft gewerkt is hij zelf ook rijker geworden in zijn ervaring met de watersport. Van kano’s tot surfplanken en optimisten tot skûtsjes, hij heeft het allemaal gedaan. Wat hij graag doet in de watersport is ontspannen toeren en genieten van het weer en de omgeving, maar het liefst geniet hij ervan om met harde wind te knallen en het maximale uit een boot of surfplank halen. Dit uiteraard wel met een lekker koud drankje achteraf!

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct. U krijgt als eerste nieuwe aanbiedingen en u profiteert van acties exclusief voor abonnees:

Social media

Contact

  • Vakantiepark De Kuilart
  • De Kuilart 1
  • 8723 CG Koudum
  • T: 0514-522221
  • Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Receptie
Maandag t/m zaterdag van 09:00-17:00 uur